Little London Girl


life as a student
Tuesday, 3 December 2013 | 06:43 | 0 Words
assalamualaikum semua.. lama rasanya tak menulis kat dalam laman blog ni. kini aku sudah pun berusia 18 tahun otw ke 19 INSYALLAH jika diberikan keberkatan. hehe. ALHAMDULLILAH aku masih lagi hidup sekarang n aku telah pun sambung belajar ke uitm segamat cos transport. goal aku kali ni nak buat mama bangga dengan aku satu hari nanti dengan adanya segulung ijazah walaupun agak payah aku nak harungi rintangan aku. normal la kan semua orang mempunyai pelbagai liku2 kehidupan begitu jugak aku. pelbagai helah terpaksa aku tempuh pelbagai rasa aku terpaksa kena tempuh. pada mulanya memang aku tak biasa keseorangan tapi apakan daya demi goal aku n demi masa depan aku , aku survive hidup aku as student in uitm segamat. act aku dekat uitm segamat ni 1 sem je , next sem 2014 insyallah aku akan dipindahkan ke uitm pasir gudang. dekat sikit , takda la rasa jauh bila nak balik.. hehe. al-maklumlah aku ni memang every week balik. sampai kan classmate aku attack muka aku muka 'HOMESICK' sbb tiap2 minggu balik. aku peduli apa , ada aku kesah , life in uitm ni macam dalam penjara. hari2 menghadap buku , menghadap laptop n now menghadap novel pulak hobi aku. hehe. tak tau la sejak bila aku suka sangat baca novel. maybe sebab ceritanya aku tak dapat nak tengok kot.. hehe.. ' PLAYBOY ITU SUAMI AKU' dengar tajuk pun macam best kan . hehe. nak cita tentang hidup memang panjang sampai esok pagi pun belum tentu aku habis taip kan.. haha but im tryin my best. hm jujur aku bagitau selama aku dekat uitm segamat ni aku tak pernah basuh baju every week aku bawak balik baju. hehe. malas la nak basuh kat sini sbb bagi aku , aku basuh kat sini tak bersih. hehe..pemalas la katakan . kat rumah pun pernah la pula aku basuh baju , mama cakap kalo aku yang basuh alamat tak bersih la semua baju baju dalam rumah ni. hurang hasam betulll semua orang dalam rumah aku tu.. hehe.. hm ngantuk pulak rasanya.. ok lah next time if ada masa free kita sembang panjang lebar lagi yaaa ! bye bye :)
stress
Wednesday, 6 June 2012 | 22:20 | 0 Words
haihaihai , lame beno aku tak update rasa nya . hidup aku sekarang oke tidak la terlalu terumbang ambing ,biasa biasa jek . eh betul ke kalo setakat spm gred purata rendah hanya mampu kerja dekat pasar raya besar sahaja ?? tak mampu memiliki kerja tetap ? tak mampu memiliki gaji sebanyak RM1500 keatas? betul ke .. haha rezeki dimana mana sahaja kan , kalo rezeki berada dipihak kita insyallah allah akan bantu kita ,aku percaya :) tak semua yang kerja kerajaan o kerja yang gajinya RM1500 keatas tu pandai pandai belaka tau , semua tuu kententuan illahi , yes memang benar bagi yang spm gred purata nya tinggi dapat kelayakan gaji yang lebih tinggi , dapat hidup serba mewah. semua orang mahukannya tapi setiap manusia keupayaannya lain lain tau . kita kena ingat jugak tuu , bagi anaknya cerdik pandai alhamdullilah tapi bagi anak yang lemah bagaimana pula ? sebagai ibu tak boleh membezakan anak dengan anak yang cerdik pandai , saya percaya . saya sebagai pelajar pun turut rasa benda yang sama tapi kita dah belaja sedaya upaya kalo bukan itu keupayaan kita apa kita buat . bersengkang mata tengah tengah malam ? menghadap buku 12jam sehari ? memang semua orang mahukan hidup senang, saya percaya semua tuu and saya pun mahukan semua tuu . kalo boleh tak nak mengharapkan duit keluarga yang disimpan untuk kita masa akan datang . biarlah beli sesuatu dengan titik peluh kita sendiri kan , lagi lagi bagi anak sulung ,bagi yang ada adik adik kena jaga adik adik nya . hmm kena ingat duit tigggi gunung mana pun kalau hari hari boros tidak beringat tepi jalan jugak awak semua duduk . lain la mak ayah awak semua kirim kan duit 7keturunan takboleh habis . hidup goyang kaki pun tak pe rasenya.kenapa bagi yang anak nya cerdik pandai selalu ketawa kan bagi anak yang lemah ? kenapa ? family awak dah cukup bagus ke ? baru seorang je yang bole dikira excellent la dah bongkak , menghina sesama sendiri . dengan kekayaan semua orang boleh caci orang bawahan , bia hidup serba serdehana tak sombong bongkak.
bosan
Saturday, 28 April 2012 | 04:25 | 0 Words
haih cuti kali nie bosan betul , balik mersing pun dia asyik tido tido tido . jadah aku sorang sorang . takkan aku nak buat becok kat depan tuuu , tiba tiba je nanti orang cakap . haih , betul betul menguji kesabaran aku hari nie .

-Past-